Budeme potřebovat:
• špagety nebo jiné těstoviny (doporučuji celozrnné, já zde použila mix normálních a celozrnných špaget, protože jsem potřebovala spotřebovat zbytky doma :D)
• kuřecí maso
• větší rajčata
• sýr
• koření - sůl, vegeta, pepř, bazalka a oregáno
Připravíme si maso, které nakrájíme na malé kousky a osmahneme na troše olivového oleje v hluboké pánvi. Okořeníme dle chuti (sůl, pepř, vegeta - kdo co má rád).
Mezitím si uvaříme špagety dle návodu na obalu a také si připravíme rajčata, která na vrchu nařízneme a necháme je chvíli ponořené ve vroucí vodě. Až rajčata změknout, sloupneme z nich slupku a přidáme je do pánve k masu a povaříme. Přidala jsem i trochu kečupu pro lepší chuť. Na talíři poté zdobíme typickým italským kořením - oreganem + bazalkou a nastrouhaným sýrem.
A zde již i posypané sýrem eidam |
vypadají úžasně! miluji těstoviny s rajčatovými omáčkami :)
OdpovědětVymazat