neděle 7. září 2014

Quesadilla se sýrem a kuřecím masem

Na tuhle mexickou specialitu nedám dopustit :) Tuto vyfocenou quesadillu jsem dělala už dříve a musím se přiznat, že se nejedná zrovna o nejdravější a nejvhodnější jídlo pro diety :D Hlavně proto, že jsem použila klasickou kupovanou tortillu z pšeničné mouky, ale samozřejmě pokud chcete zdravější variantu, můžete si sehnat tortillu celozrnnou, nebo si jí sami udělat (časem přidám i recept).

Co budeme potřebovat:
• tortillové placky (nejlepší by byly celozrnné)
• kuřecí maso
• sýr na nastrouhání
• rajčata (+podle chutí můžete i jinou zeleninu, např. papriku, jarní cibulku atd.)
• koření (typické pro mexickou kuchyni je koriandr, ale bohužel se špatně shání. Já sehnala sáček kde
               jsou celé malinké kuličky a rozdrcuji si ho)

Nejdříve si připravíme maso, které nakrájíme na kousíčky a osmahneme ho na olivovém oleji na pánvi. Ochutíme si ho podle chuti kořením (hlavně koriandrem). Samozřejmě by byl lepší čerstvý, ale ten jsem už vůbec nesehnala :D. Připravíme si sýr, který si nastrouháme a dále rajčata (případně další zeleninu), kterou si nakrájíme na kousky. Až bude maso hotové, umyjete si pánev (nebo si vezmete jinou) a na sucho na ní položíme tortillu. Pouze na jednu půlku placky poklademe kousky masa, rajčat a posypeme nastrouhaným sýrem. Poté placku přehneme, abychom z ní měly půl kruh.

Obracečkou budeme na takto přehnutou placku jakoby "tlačit", aby ji sýr uvnitř přilepil k sobě. Po chvilce placku otočíme a opékáme i z druhé strany. Až bude hotová, dáme si jí na talíč a rozřízneme na tři trojúhelníčky. Můžeme podávat s dresingem nebo se zakysanou smetanou.

Žádné komentáře:

Okomentovat